Archívum - 2018
MEGHÍVÓ
2018. október 17.

Lakossági tájékoztató!
2018. október 18.
A képre kattintva a tájékoztató további részletei is olvashatók!


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS/Letölthető *pdf
2018. október 16.

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség újra indítja országos kampánysorozatát

„Házhoz megyünk”

A program célja a Rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett/ellopott kerékpárjaink megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással.
A rendőrség díjmentesen regisztrálja a tulajdonos kerékpárját,melyről fotók készülnek és jelzéssel látnak el.

Éljen Ön is a lehetőséggel!

Az információs pont szolgáltatásai:
• speciális vagyonvédelmi prevenciós tanácsadás lakossági igény alapján
(áldozatvédelem, családon belüli erőszak, internetbiztonság, drogprevenció)
• ingatlanok helyszíni biztonságvédelmi auditálása
• vagyonvédelmi bemutató megtekintése, elektronikai és mechanikai eszközök kiállítása
• „BikeSafe” – ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció a lopások megelőzése céljából
A regisztráció menete:
• Minden egyes kerékpárról adatlap kiállítására kerül sor az egyedi azonosító elemek
rögzítésével (márka, modell, szín, évjárat, vázszám, stb.)
• A regisztráció során max. 10 db fénykép készül a kerékpárról
• A tulajdonos részére kerékpár-regisztrációs kártya kiállítására kerül sor
A rögzített adatok az országos BIKE Safe digitális rendszerbe kerülnek feltöltésre, ami
valamennyi rendőri szerv számára elérhető.
A bűnmegelőzési osztály szakemberei sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Helyszín: Taktaharkány, Béke-téri piac
Időpont: 2018. október 18. (csütörtök) 12.00-15.00 óra .


Letölthető Nyomtatvány
2018. október 11.

KÉRELEM Bentlakásos Idősek Otthonában történő ellátás igénybevételéhez Letölthető *pdf


Tájékoztató sertéstartók részére
2018. október 11.

Afrikai sertéspestis betegség miatt B-A-Z megye fertőzött területen elrendelt intézkedések sertéstartók számára. További részletek letölthetők *pdf


Meghívó
2018. október 10.


Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének munkaterv szerinti ülését 2018. október 15-én (hétfőn) 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermébe összehívom. További részletek letölthetők *pdf


dr. Csókay András agykutató, idegsebész előadása a könyvtárban
2018. október 10..

2018. október 5-én dr. Csókay András világhírű agykutató, idegsebész látogatott Taktaharkányba és tartott előadást Misszió az életünk címmel a Művelődési Házban. Többek között szó esett a vallás tudományban betöltött szerepéről és a hit erejéről. Történeteket hallhattunk a doktor úr külföldi misszióiról és arról, miként dolgozta fel szeretett fia tragikus halálát. Felhívta a közönség figyelmét a befelé fordulás fontosságára és önmagunk belső hangjának meghallására és értelmezésére. Az előadás végén a résztvevők kérdéseket tehettek fel az elhangzott témákkal kapcsolatban.


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT 2019.
2018. október 09.

TISZTELT TAKTAHARKÁNYI HALLGATÓK/ LEENDŐ HALLGATÓK!!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati ösztöndíj pályázathoz.
További részletek letölthetők jpg*

“A” típusú pályázat:
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
felsőoktatási hallgatók számára a 2018/2019. tanév második és a 2019/2020. tanév első félévére vonatkozóan letölthető pdf*
“B” típusú pályázat:
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára letölthető pdf*

Megemlékezés az aradi vértanúkról
2018 október 09.

Az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc bukása, a világosi fegyverletétel után 1949. október 6-án végezték ki Aradon a magyar honvédsereg tizenhárom tábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. A vértanúk között nemcsak magyarok voltak, hanem német, osztrák, lengyel, horvát, szerb és örmény származásúak is, de mindannyian közös célért, a magyar szabadságért harcoltak és haltak meg. A Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola 6. évfolyamos tanulói ünnepi műsorukban e szomorú napot idézték fel, emléket állítva a 169 évvel ezelőtt kivégzett vértanúknak. Az ünnepi műsor készítői voltak: Jakabné Madarasi Ilona és Vargáné Verba Ildikó. Technikai segítséget nyújtott Karajz Balázs, a dekorációt Rontó Rózsa Margaréta készítette.

A megemlékezés után Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata nevében, Vámosi László alpolgármester és Nagy Attiláné képviselő koszorút helyeztek el az aradi vértanúk kopjafájánál.


Meghívó KÖZMEGHALLGATÁSRA!
2018 október 08.

Petró Barnáné 90 éves
2018. október 05.2018. október 3-án köszöntötte fel
dr. Szemán Ákos polgármester és Vámosi László alpolgármester Petró Barnáné Ilonka nénit 90. születésnapján. A köszöntés során egy virágcsokor és jókívánságok mellett átadták Orbán Viktor miniszterelnök által küldött emléklapot is. Isten éltesse Ilonka nénit. 


Idősek napja az Idősek Klubjában
2018 október 5.

Az Idősek Klubja idén is megszervezte az idősek világnapja alkalmából az ünnepséget, 2018. szeptember 27-én.
A rendezvényt Horváthné Ádám Szilvia vezető gondozó nyitotta meg, majd Balla Lászlóné gondozónő mondott verset. Ezután a Taktaharkányi Szivárvány Óvoda fellépése következett, melyben három óvodás csoport adta elő műsorát.
A műsor után dr. Szemán Ákos polgármester köszöntőjében méltatta az időseket, elismerte munkásságukat, szólt a bentlakásos idősek otthona kialakításáról, az évi 8000 Ft-os idősek támogatásáról és a községi idősek napjára is meghívta az Idősek Klubja tagjait.
A műsor után egy kis vendéglátással és az óvodások egy kis ajándékkal lepték meg az időseket.


LEGELTETÉSI TILALOM ÉS EBZÁRLAT ELRENDELÉSE
2018 szeptember 27.

HATÁROZAT
Dr. Tuskó László járási főállatorvos
Taktaharkány közigazgatási területére 2018. október 5. és 2018. október 26. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendel el, a következők szerint: További részletek letölthetők *pdf


MEGHÍVÓ
2018. szeptember 25.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!

Ovi-Sport pálya átadása
2018. szeptember 22.

Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata, a Taktaharkányi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, valamint az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány közreműködésével 2018. szeptember 21-én nyílt meg Taktaharkányban, a Megyaszói utcai óvodaépület udvarán az új ovi-sport pálya.
Az ünnepségen dr. Szemán Ákos, Taktaharkány polgármestere elmondta, hogy nagyon fontosnak tartják, hogy a gyerekek minél kisebb korban szeressék meg a mozgást és a sportot, így kiemelten kezelik az er...re való nevelést is. Ezért is döntött úgy a település vezetése, hogy megpályáz egy ovi-sport pályát, ehhez biztosította a 3.850.000 Ft önerőt, amely a teljes költség 30%-át jelenti. Célként tűzte ki, hogy az éppen felújítás alatt álló Iskola utcai óvodaépület udvarára is felállítsanak majd egy ovi-sport pályát. Koncz Ferenc országgyűlési képviselő beszédében kiemelte a Kormánynak azt a TAO (társasági adó) pályázati lehetőségét, mely lehetővé tette Taktaharkányban is, hogy a 12.800.000 Ft értékű beruházás 70%-át támogatásként megkaphassák. Ehhez a Magyar Röplabda Szövetség közreműködése is szükséges volt. Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy ez a pálya Borsod-Abaúj-Zemplén megye 18. és az ország 303. ovi-sport pályája. Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány 2011-ben jött létre Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója alapításával és 2013-ban adták át az első ilyen pályát. A pálya magas minőségű, szabványoknak megfelelő és a költségek a kivitelezés mellett a képzések díját is tartalmazták. Kisné Lovas Ilona óvodavezető köszönetét fejezte ki, hogy birtokba vehetik a pályát. A beszédek után dr. Molnár Andrea, Koncz Ferenc, dr. Szemán Ákos és Kisné Lovas Ilona átvágták az ovi-sport pálya bejáratánál levő szalagot, mellyel megnyitották a gyerekek előtt.
Ezután az óvodások műsora következett. Először verseket hallhattunk a Gomba csoport előadásában, felkészítőjük: Hidegh Lajosné óvodapedagógus volt, majd táncbemutatót láthattunk a Napocska csoport óvodásaitól, felkészítőjük Nógrádiné Szabó Csilla óvodapedagógus volt, végezetül a Katica csoport előadásában éneket hallhattunk, felkészítőjük Birkné Komló Emőke óvodapedagógus volt.
Az ünnepség végére az óvodásoknak az új pályán levő tornabemutatója tette a pontot. Felkészítőjük: Nógrádiné Szabó Csilla óvodapedagógus volt.IDŐSEK OTTHONA
2018. szeptember 21.
A képekre kattintva a tájékoztató anyag nagyobban is olvasható!

OVI-SPORT Pályájának ünnepélyes átadása
2018. szeptember 17.
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

VÉRADÁS!
2018. szeptember 17.
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

Lakossági tájékoztató!
2018. szeptember 17.


Felavatták az idősek otthonát!
2018. szeptember 12.
Képgaléria

A Taktaharkányi Szociális Szolgáltató Központ Idősek Otthonának átadó ünnepségét 2018. szeptember 7-én tartották annak örömére, hogy a Kormány az 1818/2016. (XII. 22.) határozata alapján nyújtott egyedi támogatásából elkészült az épület. A Kormány nagyvonalú támogatása mellett az Önkormányzatot az ingatlan megvásárlása, a bútorok beszerzése és a belső udvar kerítésépítése terhelte.

A nap huszonnégy órájában részesülnek gondozásban, ápolásban mindazon személyek, akik majd ezt igénybe veszik. A tizennyolc férőhelyes intézményben hat berendezett, fürdőhelyiségekkel ellátott szoba, társalgó, pihenőpark található. A bentlakásos idősek otthona közös ebédlővel rendelkezik a nappali ellátás, azaz az idősek klubja tagjaival, így lehetőség nyílik közös programok szervezésére is.

Az avató ünnepséget a Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola tanulóinak műsora nyitotta meg. Felkészítőjük: Ördög Melinda tanárnő volt.

Köszöntőt mondott dr. Szemán Ákos polgármester, aki elmondta, hogy négy évvel ezelőtti választási kampányának egyik lényeges pontjaként tűzte ki célul az intézmény felépítését, aminek most került pont a végére. Az otthon szolgáltatásait október elsejétől lehet igénybe venni.

A köszöntőt követően Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára mondott megnyitó beszédet, melyben az idősekkel való törődésre fektette a hangsúlyt, megjegyezve, hogy azt tapasztalja, Taktaharkányban kiváló az összefogás, az Idősek Otthonának megvalósítása ékes példája annak, hogy a településvezetés gondot fordít mindazokra, akiknek jelenünk köszönhető. Az ilyen kezdeményezéseket a Kormány is szívesen támogatja, ahogy tette ezt Taktaharkány esetében is.

A beszéd után a helyi egyházközségek képviselői, Fodorné Mészáros Klára református lelkipásztor és Kocsis Sándor római katolikus plébános mondott imát és kérték Isten áldását az Idősek Otthonára.

A szalag megáldását követően azt Fülöp Attila államtitkár, dr. Szemán Ákos polgármester és Kristófné Tóth Emese, a Taktaharkányi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója vágta át, mellyel megnyitották az Idősek Otthona bejáratát, amelyen keresztül a részt vevők megtekinthették az épületet, végül egy pezsgővel koccinthattak az átadás örömére.


Lakossági tájékoztató!
2018. szeptember 03.

Meghívó
2018 szeptember 06.


Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének munkaterv szerinti ülését 2018. szeptember 10-én (hétfőn) 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermébe összehívom. További részletek letölthetők *pdf


MEGHÍVÓ!
2018. szeptember 06.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!

Lakossági tájékoztató!
2018. augusztus 31.


Lakossági tájékoztató!
2018. augusztus 24.

Sertéstartók járványvédelmi készültségének javítása.Borsod-AbaújZemplén megyében az afrikai sertéspestis/ASP/ szempontjából magas kockázatú területen működő jegyzőknek körlevél További részletek *pdf


Lakossági tájékoztató!
2018. augusztus 24.

BAZ megyei ASP magaskockázatú területek.Térkép *pdf


Lakossági tájékoztató!
2018. augusztus 24.

„Jó Sertéstartási Gyakorlat” Minimális járványvédelmi követelmények, háztáji sertéstartás kapcsán
az afrikai sertéspestis miatt fertőzött és a magas kockázatú területen.További részletek *pdf


Lakossági tájékoztató!
2018. augusztus 24.

Tájékoztató sertéstartók számára Magas kockázatú terület. További részletek *pdf


Lakossági tájékoztató!
2018. augusztus 24.

Felhívás Borsod-AbaújZemplén megyében az afrikai sertéspestis szempontjából magas kockázatú területen lévő kislétszámú (háztáji) sertésállományok tulajdonosai/ felelős állattartói részére. További részletek *pdf


Lakossági tájékoztató!
2018. augusztus 24.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályainak kimutatása. Részletek *pdf


Újra járható a Harangod-híd
2018. augusztus 22.
Képgaléria

2018. augusztus 22-én 8 órakor dr. Szemán Ákos polgármester és Drotár Judit, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság Miskolci Mérnökségének vezetője átvágták a nemzeti színű szalagot, majd egy sörös hordót gurítottak át a hídon, ezzel nyitva meg újra a forgalmat.

A szalagátvágás előtt dr. Szemán Ákos polgármester elmondta, hogy a híd a nyilvántartások szerint 1900 előtt épült, tehát legalább 120 éves kétnyílású kőboltozatú híd. A híd támaszköze mindkét boltozat alatt 3,7 m, szerkezeti hossza 39 m. A híd teljes szélessége 6,8 m, a mellvédfalak 50 cm vastagságúak, közöttük az útpálya szélessége 5,8 m. A híd tartószerkezete kőboltozat, melyet rakott kőfalak határolnak. A hídfők alapozása a mederfenék alatt 1-1,5 m.

A polgármester tájékoztatott, hogy a felújítása során a korábban változó magasságú (40-80 cm) mellvédeket és a köztük lévő útpályát és feltöltést elbontották. Ezt követően szerelőbetonra egy új vasbetonszerkezetű pályalemezt és a pályalemez szélén új vasbeton mellvéd falakat építettek. Ezt az elbontott és új kőanyaggal burkolják. A mellvéd egységes, 50 cm széles fedkövet kap. A vasbeton lemezt modifikált bitumenes szigetelő lemezzel szigetelték. Erre került két réteg aszfaltburkolat. A mélyvonalak alatt burkolatszivárgókat alakítottak ki, melyeket a támfalas szakasz Taktaharkány felőli végénél vezetnek ki. A híd Taktaharkány felőli végénél mindkét oldalon előre gyártott surrantó épült, amivel a felszíni vizet a földárokba vezetik. A földárkot mindkét irányban 2-2 m hosszon betonlappal burkolják. Az új mellvédek belső oldalán 45 cm magasságban 7-7 db magasságmérő csap lesz. A hídpillér körüli medret a híd előtt és után 5-5 m hosszon állagmegóvás céljából kőszórással látják el. A híd terhelhetősége a továbbiakban is 20 t lesz.

A híd és a Tiszalúc–Taktaharkány közötti 3611 számú út közel 8 km-es szakaszának költsége 670 millió Ft volt, melyet teljes egészében az állam állt, így köszönjük Magyarország Kormánya támogatását. Az önkormányzat ahhoz, hogy az út és a híd minél hamarabb sorra kerüljön és elkészülhessen, sokat lobbizott, az eredménye pedig napokon belül teljesen látható lesz, mert a beruházás szeptember első napjaira elkészül.


Meghívó
2018. augusztus 22.


Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli ülését 2018. augusztus 27-én (hétfőn) 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermébe összehívom. További részletek letölthetők *pdf


Lakossági tájékoztató!
2018. augusztus 22.

Tájékoztatás matricás hulladékgyűjtő edényzet azonosítás bevezetéséről. További részletek *pdf


Augusztus 20 Taktaharkányban
2018. augusztus 21.
Képgaléria

Új Kenyér Napja elnevezéssel ünnepelte meg az Önkormányzat nemzeti ünnepünket, augusztus 20-át, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére.

8 órától a római katolikus templomban szentmisén, majd ökumenikus imádságot követően az új kenyér megáldása és megszentelése következett. Közreműködött a Taktaharkányi Népdalkör az egykori katolikus kórus tagjaival kiegészülve.
Ezt követően koszorúzáson vehettünk részt a Szent István-szobornál. Közreműködött a Taktaharkányi Népdalkör.

Ahogy a nap a hivatalos résszel kezdődött, úgy délután a könnyedebb résszel folytatódva
17 órától sztárvendékkel kezdtük, fellépett Matyi és a Hegedűs mulatós zenével. Őket Kolompár Dániel általános iskolai tanuló, majd a 4 Dance Club Tánc Stúdió táncos musical showja követte.

Esti sztárvendégeink voltak 19 órától Sipos F. Tamás, 20 órától a Kossuth-díjas és Liszt-díjas Kovács Kati.

Az est zárásaként tűzijátékot tekinthettünk meg.

Köszönjük a közreműködők, a fellépők, a szervezők és a polgárőrök fáradozását,
a vendégeknek – akik több százan voltak – a részvételét, akik rendezvényünket jelenlétükkel megtisztelték.


TÜZÉP AKCIÓ!
2018. augusztus 21.
A képre kattintva az akció további részletei is olvashatók!

Meghívó a Harangod-híd átadási ünnepségére
2018. augusztus 17.

Zemplén Fesztivál Taktaharkányban
2018. augusztus 15.
A képekre kattintva a galéria megtekinthető!

A 27. Zempléni Fesztivál idén augusztus 10-19. között biztosít kulturális feltöltődést Zemplén 17 településén. Ezen települések közé csatlakozott 2017-ben Taktaharkány is, amikor a református templomban adott otthont az akkori koncertnek.
Idén, 2018. augusztus 14-én 15.00 órától a Művelődési Ház biztosította a helyszínt a Zempléni Fesztivál taktaharkányi rendezvényének. Egy nagyszerű vonósnégyest köszönthettünk, a Mynk Quartettet (Kristó-Varga Nikolett – hegedű, Nagy Szilvia – hegedű, Nagy Teodóra – brácsa, Mészáros Brigitta – gordonka), akik színvonalas játékukkal szereztek kellemes délutánt az ide látogatóknak. A koncertet a helyi érdeklődők mellett sokan mások is meglátogatták, így más településről érkező és taktaharkányiak együtt töltötték meg a kultúrház nagy termét.

A koncertet dr. Szemán Ákos polgármester nyitotta meg.

A műsor a következő volt:
Monty Norman: James Bond Theme
John Williams: Star Wars – Cantina  Band Ragtime
Shrek mesefilm betétdalok (Sári Szabolcs átirata)
Henry Mancini: The Pink Panther (Sári Szabolcs átirata)
Avner Kelmer: The Simpson`s Theme
Consuelo Velasquez: Besame mucho
Queen: Don`t stop Me now
Michael Jackson egyveleg (Sári Szabolcs átirata)
ABBA: Money, money, money (Nagy Szilvia átirata)
ABBA: Voulez-vous (Nagy Szilvia átirata)
végül ráadásként egy orosz népdal.
A közönség vastapssal jutalmazta a közel egyórás koncertet.

A rendezvényhez kapcsolódóan egy régi rádió kiállítást is megtekinthettek vendégeink a Művelődési Ház kis termében. A rádiókat nagyközségünk lakosai bocsátották rendelkezésünkre. Köszönet érte Tőkés Teréziának, Demján Andrásnénak, Madarasi Árpádnak. A délután folyamán lehetőség nyílt a Tájház megtekintésére tárlatvezetéssel. Igazán kellemes és tartalmas délutánt tölthettek el látogatóink.

A rendezvény Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata támogatásával valósult meg.


Archívum: 2018|2017|2016|2015|2014


www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

© 2014-2018 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.