Nyitórendezvény 2018. február 2-án

Iskolai ünnep és Pilvax kávéház 2018. március 14


Képgaléria

2018. február 2-án került megrendezésre a „Menő menzák Taktaharkányban” pályázat keretén belül az egészséges életmód jegyében Buday Péter mesterszakács főzéssel egybekötött bemutató előadása a Művelődési Házban.
Buday Péter az egyik legnépszerűbb szakácsmester idehaza, akinek mostanában a fő küldetése, hogy megmutassa, miként lehet az iskolai menzán mást is adni a gyerekeknek, mint a megszokott és talán már meg is unt ételeket.
A bemutatón ízelítőt kaptunk az egészséges ételek elkészítésének folyamatáról, ízletes falatokat kóstolhattunk meg, s lépésről lépésre követhettük a főzés szakaszait.
Egészséges, gyors, finom ételek készültek, s közben rengeteg életmód- és táplálkozási tanácsot kaptunk.

 Rendezvényünkkel csatlakoztunk a „Kultúrházak éjjel- nappal” programhoz is.

A bemutatót követően játékos vetélkedőre került sor az iskolás tanulók, szülők és pedagógusok részvételével és csapatjátékával.


Képgaléria

Kilenc csapat versengett, kilenc „állomáson”. A feladatok az egészséges életmóddal kapcsolatosak voltak pl: gyümölcskóstolás, keresztrejtvény, versköltés, egészség – totó, szólánc, puzzle, memória, találós kérdések, betűrejtvény. Nagyon jó hangulatú program zajlott, a résztvevők jó kedvűen, ismeretekkel gyarapodva, kissé fáradtan tértek haza.
A csapatverseny eredménye: 
I. Bőségkosár csapat Kovácsné Éles Ilona tanító néni vezetésével
II. Zsemlemorzsa csapat Szatmári Melinda Vilma tanárnő vezetésével
III. Koboldok csapata Nagy Attiláné tanító néni vezetésével.