Idősek világnapja

 

Október elsején rendezték meg ismét az idősek napját a taktaharkányi Művelődési Házban. Az esemény kezdetén dr. Szemán Ákos polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket majd elmondta, a 2018-as év ismét kedvezni fog a nagyközség nyugdíjasainak, hiszen bentlakásos Időskorúak otthona épül, ugyanis a Kormány egyedi támogatásban részesítette községünket mintegy 100 millió forint értékben. Emellett kiemelte, hogy 2014 karácsonyától megduplázták az időskorúak települési támogatását, mely minden évben 8000 Ft (húsvét alkalmából, 3000, idősek világnapja alkalmából 2000, karácsony alkalmából 3000 Ft), továbbá biztatott mindenkit, hogy vegye igénybe az Idősek Klubja szolgáltatáait, ahová az Önkormányzat gépkocsival szállítja az időseket.
A polgármester után Koncz Ferenc, a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy az ismeretség nem új keletű, számos olyan települési eseményt idézett fel Taktaharkányban, amelyen jó barátságok alakultak ki a helyiek és közötte. Ilyenek voltak például azok az szervezett aratónapok, amelyen a kistérségi elnök mint országgyűlési képviselő vágott rendet a búzatáblán. – Sok-sok emlék, mindamellett számos közös munka jellemzi kapcsolatunkat – mondta Koncz Ferenc – és bizony eljárt az idő. A település vezetésének a szociális gondoskodása, az idősebbekkel való törődése azonban nem múlt el, szem előtt tartják, hogy az önkormányzatnak elsődleges feladata kell hogy legyen az éltesebb korba lépettek segítése, támogatása – mondta Koncz Ferenc. 
A köszöntők után az Apáczai Csere János Általános Iskola lelkes néptánc csoportja szórakoztatta a jelen lévőket zenés-táncos műsorával, majd Karády István saját szerzeményeivel, dalaival lépett a közönség elé. 
Az est fénypontja Varga Miklós rockzenész, énekes, színművész volt aki régi, illetve újabb slágereivel rabul ejtette a kíváncsi közönséget, majd az este dedikálással illetve közös fotók készítésével zárult.
A jelen levőknek a műsor után kis vendéglátással készült az Önkormányzat.

 

 


 

Vissza a Főoldalra»


 


www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

© 2014-2018 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.