Szociális Munka Napja

A Szociális Munka Napja alkalmából Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata szerény ünnepséget szervezett a Taktaharkányi Szociális Szolgáltató Központ dolgozói (Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Idősek Klubja, házi segítségnyújtás, Konyha és Étkezde) részére.
Dr. Szemán Ákos polgármester elmondta, hogy az Országgyűlés törvénybe iktatta, hogy november 12-e a Szociális Munka Napja, amely a személyes gondoskodást nyújtó intézményeknél, szolgáltatóknál munkaszüneti nap. Ebből is, illetve a szociális szférában is megjelenő illetményrendezésekből is tapasztalható, hogy a Kormány segíti a szociális területen dolgozókat, fontosnak tartja a munkájukat, bár még nagyon sok a teendő.
Kiemelte, hogy milyen, a szociális területet érintő beruházásokkal foglalkozik az Önkormányzat. A már elnyert 100 millió forintos beruházásból az időskorúak bentlakásos szociális otthona épül, 2018. május 31-re fog elkészülni a tervek szerint. Szeretnék bővíteni, ezért 70 millió Ft értékben pályázatot nyújtottak be a Családsegítő épületére TOP-pályázatként. Ugyancsak pályázatot nyújtottak be a Konyha és Étkezde étterem részének bővítésére, felújítására VP-pályázatként és már elnyertek 20 millió Ft-ot a menő menzák elnevezésű EFOP-pályázaton.

Elmondta, hogy az időskorúak bentlakásos szociális otthona elindításakor legalább 4 fő munkaerő állandó alkalmazottként való foglalkoztatására remél lehetőséget, ezzel nemcsak a 18 leendő lakónak az élete válna könnyebbé, hanem komoly munkahelyteremtés is történne.
Megerősítette, hogy az Önkormányzat mindent megtesz, ami a lehetőségeit illeti, hogy segítse az ágazatban dolgozókat.
A köszöntő után a polgármester az Önkormányzat nevében virággal és egy vendéglátással köszönte meg a szociális dolgozók elmúlt évi munkáját.


 

 


 

Vissza a Főoldalra»


 www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.bukovenszki.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

www.classiczenekar.hu

© 2014-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.