Archívum - 2016
A Kormány karácsonyi ajándéka
2016. december 24.

Magyarország Kormánya az egyes települési önkormányzatok feladatainak támogatása érdekében történő előirányzat-átcsoportosításokról szóló 1818/2016. (XII. 22.) Korm. határozatának 5. pontja alapján Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata részére időskorúak szociális otthonának kialakítása céljából 100 millió Ft költségvetési támogatást biztosít dr. Szemán Ákos polgármester kezdeményezésére.

Mindezek alapján 2017-ben a Rákóczi u. 36. szám alatt elkészülhet az időskorúak bentlakásos szociális otthona.


Lakossági tájékoztató!
2016. december 20.

Igazgatási szünet

 A Taktaharkányi Polgármesteri Hivatalban 2016. december 21. napjától 2017. január 3. napjáig igazgatási szünet lesz.

Halaszthatatlan esetben hívja a 06-70/683-3961 telefonszámot.


A Miskolci Termelői Nap díszvendégei voltunk
2016. december 22.


A képre kattintva a képgaléria megtekinthető

Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Miskolcon a termelői napokat. A vásár során helyi termelők és kézművesek kínálják termékeiket, melyeket meg is kóstolhatnak az érdeklődők.

2016. december 18-án, vasárnap a hideg idő ellenére nagyon sok érdeklődő vett részt a Miskolci Termelői Napon, melyen Taktaharkány díszvendégként az Erzsébet tér elején árusíthatta a Taktaharkányi Településüzemeltetési Nonprofit Kft. a termékeit.


Mindenki Karácsonya
2016. december 19.

December 17-én tartottuk a Mindenki Karácsonyát, immár 3. alkalommal, ahol megpróbáltunk nem csak a műsorral kedveskedni, hanem minden egyéb eszközt bevetni annak érdekében, hogy ünnepi hangulatot varázsoljunk a Művelődési Ház nagytermébe és udvarára.
A kapu a nagyközönség előtt már 13:00-kor megnyílt, de maga a műsor csak 14:00-kor kezdődött.
Az udvaron halk zene mellett házi sajtok, mézek, mézeskalácsok, édességek, ajándék- és dísztárgyak, ékszerek, sült kolbász várták az érdeklődőket. Aki megszomjazott, forralt bor vagy forró tea mellett melegedhetett a hidegben. A kistermet a gyerekek vették birtokukba, akik a Happymation vezetésével kézműves foglalkozáson és arcfestésen vehettek részt.
A nagyterem színpadán egymást követték a műsorok. Dr. Szemán Ákos megnyitója után a Moderntánccsoport Csillag csoportja adta elő külön, erre az alkalomra készült Cristmas című koreográfiáját, majd a nagy lelkesedéssel készülő óvodások műsora melengette meg a közönség szívét. Eperjesi Erika és Kriston Balázs karácsonyi összeállítását hallhattuk, láthattuk, akiket a Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola tanulóinak műsora követett. A gyerekek előadása kellően megalapozta a hangulatot a Pódium Színház fellépéséhez, akik kifejezetten gyerekek számára írt zenés-mesejátékot adtak elő Lizzi karácsonya címen.
A mesejáték után Nagy Attila ének-zenetanár zongorajátékát hallhattuk és élvezhettük, majd Karády István karácsonyi műsora következett. Ezt követően Ördög Melinda vezetésével az Általános Iskola tanulói bölcsőcskéztek, végül a táncé lett a főszerep, ahol a Taktaharkányi Moderntánccsoport Csillag csoportja karácsonyi tánca zárta a műsort.
Köszönjük mindenkinek a részvételt a programokon, a fellépőknek, tanáraiknak és felkészítőknek a munkát! Köszönet azoknak a dolgozóknak, akik a technikai hátteret biztosították az egyes eszközök működéséhez, szállították az anyagokat, segédkeztek az előkészületekben és a programok lebonyolításában! Nélkülük nem jöhetett volna létre!


Adventi hangverseny
2016. december 19.
Adventi hangversenyt hallhatott a közönség három, Nagy Attila karnagy által vezetett kórus részvételével a Taktaharkányi Művelődési Házban 2016. december 18-án. A Mezőzombori Községi Kórus, a Rátkai Hagyományőrző Népdalkör és a házigazda Taktaharkányi Községi Kórus teremtett meghitt, karácsonyi hangulatot az előadott dalokkal, versekkel. A koncert zárásaként a Taktaharkányi Népdalkör köszöntötte a 10 éve fennálló kórust. Az ünnepi hangversenyt követve a 4. adventi gyertya meggyújtására került sor a Nemzeti Összetartozás Parkban, ahol szintén a kórus előadásában a Dicsőség éneke hangzott fel.Ezt követően az Étkezdében egy kis szeretetvendégség várta az előadókat, ahol dr. Szemán Ákos polgármester köszönetét fejezte ki a vendég kórusoknak, hogy ellátogattak településünkre, valamint méltatta vezetőjüket, Nagy Attilát, hogy Taktaharkányban egy évtizede tartja össze a kis közösséget, akik mindig magas színvonalon szerepelnek minden települési rendezvényen.

Lakossági tájékoztató!
2016. december 14.
Dr. Szikszai Elek Sándor háziorvos értesíti betegeit, hogy 2016. december 15 és december 18 között a rendelés szünetel. Első rendelési nap 2016. december 19., továbbá 2016. december 27-2017. január 1 között is szabadságát tölti. Az új év első munkanapja 2017. január 02-a.

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI
2016. december 19.

Bursa Hungarica „A” típusú ösztöndíjban részesülő hallgatókat a 2016/2017.tanév II. és a 2017/2018. tanév I félévére vonatkozóan a települési Önkormányzat egységesen 3000Ft/ hó támogatásban részesíti az alábbi pályázókat. További részletek letölthetők pdf*


Meghívó
2016. december 14.

Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének munkaterv szerinti ülését– Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 43. §-a, valamint Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2015. (V. 19.) önkormányzati rendelet 3-4. §-ai alapján – 2016. december 19-én (hétfő) 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermébe összehívom. További részletek letölthetők pdf*


Adventi hangverseny
2016. december 13.
A képre kattintva a teljes plakát letölthető

Mindenki karácsonya
2016. december 13.
A képre kattintva a teljes plakát letölthető

Miskolci Termelői Nap/Vendégtelepülés: Taktaharkány!
2016. december 11.
A képre kattintva a teljes plakát letölthető

Óvodai Mikulás a Művelődési Házban
2016. december 5.

2016. december 5-én községünkbe is megérkezett az igazi Mikulás.
A gyerekek a helyi Művelődési Házban együtt, nagy izgalommal várhatták a Lappföldről érkező vendégünket.

 

Hogy még izgalmasabbá tegyük a várakozást, Molnár Orsi - a Mikulás segítője - szórakoztatta a gyerekeket, zenés, mesés előadásával. Miután kiderült számára, hogy nem jó papírt hozott magával és túl sok gyereket írt a rosszak listájára, elköszönt, hogy visszamehessen az Északi Sarkra a jó listáért. A Hull a pelyhes közös eléneklésével búcsúzott tőlünk Orsi, miközben betoppant az igazi Mikulás mondván a gyerekeknek, hogy másnapra mindenkinek az ablakba és tisztára mosott csizmácskájában lesz az ajándék.

Ezután útra kelt, hogy házhoz vigye a csomagokat.


2. adventi gyertyagyújtás
2016. december 4.

2016. december 4-én 16:00-kor ünnepélyes keretek között került sor a második Adventi Gyertya meggyújtására.

A hideg idő ellenére sokan ünnepelhettünk együtt.

Kocsis Sándor római katolikus plébános mondta el először gondolatait az egyház képviseletében, majd az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói énekeltek és verseltek. A műsor zárásaként halk zene mellett került sor a 2. gyertya meggyújtására.

A hangulat fokozása érdekében ismét forró teát és mézeskalácsot osztottunk a jelenlévőknek, akik folytathatták a beszélgetést a kivilágított adventi koszorú mellett.Iskolaátadási megállapodás
2016. december 5.
2016. december 3-án az országban elsők között kötöttek megállapodást az önkormányzatok által működtetett köznevelési intézmények átadásáról a Szerencsi Tankerületi Központtal az érintett önkormányzatok. A Szerencsi Tankerületi Központ képviseletében Szabó Árpád tankerületi igazgató írta alá a megállapodást Szerencs, Szikszó, Tokaj és Taktaharkány polgármestereivel.

Az aláírási rendezvényen részt vett Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, aki elmondta: „Újabb nagy lépést tettünk előre, a felelősség összeadódik, többen többre jutunk. Ezentúl ketten gondoskodunk majd az iskolákról: az önkormányzat, mert az ő gyereke, és az állam, mert neki ez feladata. Teljesítettük, amit a kerekasztal-egyeztetésen megígértünk: közelebb vittük a döntést oda, ahol a feladatokat teljesítik. Decentralizáltuk a folyamatokat, de a felelősséget nem leadni, hanem megosztani akartuk.”
A megállapodás lényege, hogy a törvénymódosítás szerint 2017. január 1-től a fenntartási feladatok mellett a működtetési feladatokat is az állam fogja ellátni a 3000 lakos feletti településeken is, hiszen 2013. január 1-től ezt már a 3000 lakos alatti településeken ellátja. Már akkor is kezdeményezhette 3000 lakos feletti település önkormányzata, hogy működtesse az állam az ő iskoláját is, de ezt a szerencsi járásban csak Taktaharkány nem kérte. Ezzel évente 11 millió forint kiadása maradt az önkormányzatnak. A szerencsi általános iskolákat az egyházak vették át, Szerencs most a kollégiumot adta át.
A megállapodás szerint a működtetési feladatok az épület fűtését, világítását, karbantartását, takarítását jelenti, emellett leltár szerint vagyonkezelésre átadjuk a Taktaharkányi Apáczai Csere János Iskola ingatlant és a benne található ingóságokat, az ingatlan és az ingóságok továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradnak. A feladattal együtt 7 fő munkavállalót is átad az önkormányzat, akik közül korábban 1 fő közalkalmazott, 1 fő munkaviszonyban foglalkoztatott, 5 fő közfoglalkoztatott volt. Így újabb 5 főnek sikerült főállású munkaviszonyos állást biztosítani. A 7 alkalmazott bérét 2017. január 1-től már a tankerület fizeti.
Az épületet önkormányzati, helyi közösségi és kulturális, valamint sport rendezvények lebonyolítása céljából ingyenesen biztosítja a tankerület a tulajdonos önkormányzat számára. Ezáltal a későbbiekben is térítésmentesen vehető igénybe bálok, labdarúgó edzések és más közösségi programok céljára az aula, a tornaterem és más helyiségek.
Korábban az ingatlan működtetése az önkormányzatnak 14,5 millió forintjába került, mely a rezsit, a karbantartó és takarítószereket, valamint két alkalmazott bérét jelentette, hiszen a többiek közfoglalkoztatottak voltak. Ehhez az állam 3,5 millió forintot biztosított. 2017. január 1-től az önkormányzat megspórol éves szinten 11 millió forintot, melyből a továbbiakban is támogathatjuk iskolánkat, de a kötelező feladatok ellátását már az állam vállalja és fedezi.


Taktaharkányban ülésezett a Taktaköz Fejlesztéséért Szövetség
2016. december 5.
Taktaköz Fejlesztéséért Szövetség ülése

2016 elején szövetséget alapított a Taktaköz 9 polgármestere, hogy olyan ügyekben, amelyek a teljes Taktaközt érintik, együttműködjenek. A szövetségnek jelenleg Taktaharkány képviseletében dr. Szemán Ákos a soros elnöke.
A mostani értekezlet témája az útfelújítás volt. A részt vevők együttműködve igyekeznek a közfoglalkoztatási programokat felhasználva belterületi úthálózatukat felújítani.

Taktaköz Fejlesztéséért Szövetség ülése

Az értekezleten részt vett Kovács Zoltán ezredes, a Belügyminisztérium szakmai főtanácsadója, dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő,dr. Ináncsi Tünde járási hivatalvezető, Karády István, a Szerencsi Járási Hivatal foglalkoztatási osztályvezetője, Gaál Krisztián, a Tokaji Járási Hivatal foglalkoztatási osztályvezetője, valamint a települések polgármesterei


Képriport: 2016. november 28-december 4.
2016. december 5.
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Dózsa utcai járda betonozása
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Dózsa utcai járda betonozása
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Dózsa utcai járda betonozása
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Dózsa utcai járda betonozása
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Dózsa utcai járda betonozása
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Elkészült a hűtőház
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Elkészült a hűtőház
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Elkészült a hűtőház
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Elkészült a hűtőház
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Fák felnyesése a Gépállomás utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Fák felnyesése a Gépállomás utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Fák felnyesése a Gépállomás utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Fák felnyesése a Gépállomás utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Járda épül a Dózsa utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Járda épül a Dózsa utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Járda épül a Dózsa utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Járda épül a Dózsa utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Járda épül a Dózsa utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Járda épül a Dózsa utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Járda épül a Dózsa utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Kerítés épül a Tüzép köré
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Kerítés épül a Tüzép köré
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Kerítés épül a Tüzép köré
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Mozgáskorlátozott WC kialakítása a Konyha és Étkezdében
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Mozgáskorlátozott WC kialakítása a Konyha és Étkezdében
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Mozgáskorlátozott WC kialakítása a Konyha és Étkezdében
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Mozgáskorlátozott WC kialakítása a Konyha és Étkezdében
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Mozgáskorlátozott WC kialakítása a Konyha és Étkezdében
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Mozgáskorlátozott WC kialakítása a Konyha és Étkezdében
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Mozgáskorlátozott WC kialakítása a Konyha és Étkezdében
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Nyárfa erdőtelepítés a Peresen
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Nyárfa erdőtelepítés a Peresen
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Nyárfa erdőtelepítés a Peresen
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Nyárfa erdőtelepítés a Peresen
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Parkoló épül a Gépállomás utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Parkoló épül a Gépállomás utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Parkoló épül a Gépállomás utcán
 • Képriport: 2016. november 28. - december 4. Képriport: 2016. november 28. - december 4. Rendkívüli képviselő-testületi ülés
Title1
Title2


Képriport: 2016. november 21-27.
2016. december 5.
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Céklamosás
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Céklamosás
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Felkerült a karácsonyi díszkivilágítás
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Felkerült a karácsonyi díszkivilágítás
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Felkerült a karácsonyi díszkivilágítás
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Felkerült a karácsonyi díszkivilágítás
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Festik a katolikus templom kerítését
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Festik a katolikus templom kerítését
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Festik a katolikus templom kerítését
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Festik a katolikus templom kerítését
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Festik a katolikus templom kerítését
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Hűtőház épül a Tarczali-birtokon
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Hűtőház épül a Tarczali-birtokon
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Hűtőház épül a Tarczali-birtokon
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Hűtőház épül a Tarczali-birtokon
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Hűtőház épül a Tarczali-birtokon
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Hűtőház épül a Tarczali-birtokon
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Hűtőház épül a Tarczali-birtokon
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Hűtőház épül a Tarczali-birtokon
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Hűtőház épül a Tarczali-birtokon
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Járda zsaluzása a Dózsa utcán
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Készül az adventi koszorú
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Nyárfa erdőtelepítés a Peresen
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Nyárfa erdőtelepítés a Peresen
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Nyárfa erdőtelepítés a Peresen
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Nyárfa erdőtelepítés a Peresen
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Nyárfa erdőtelepítés a Peresen
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Tereprendezés a Posta melletti parkolónál
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Tereprendezés a Posta melletti parkolónál
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Tereprendezés a Posta melletti parkolónál
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Új szemetesek
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Új szemetesek
 • Képriport: 2016. november 21-27. Képriport: 2016. november 21-27. Ülésezett a Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Title1
Title2


1.adventi gyertyagyújtás
2016. december 5.
 

2016. november 27-én 17:00-kor ünnepélyes keretek között került sor az első adventi gyertya meggyújtására.
Az idő ellenére sokakat, mintegy 120-130 embert kíváncsivá tett, milyen is szabadtéren, társaságban, forró tea kortyolgatása közben együtt örülni és várni a gyertya meggyújtását.
Csejoszki Szabolcs görög katolikus parókus beszélt arról, hogy miről is szól az advent, mit jelképez számunkra a 4 gyertya, majd az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói énekeltek és verseltek, miközben halk zene mellett gyermekek társaságában gyújtotta meg dr. Szemán Ákos polgármester az első gyertyát.
A hangulat fokozása érdekében, és mert tavaly nagy sikere volt, az éven is készültünk a jelenlévőknek forró teával. A műsor közben és után kínált meleg ital fogyasztása mellett folytathatták a beszélgetést az érdeklődők.


Meghívó
2016. december 3.

Meghívó
2016. november 28.

Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli ülését – Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 43. §-a, valamint Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2015. (V. 19.) önkormányzati rendelet 3-4. §-ai alapján – 2016. december 1-én (csütörtök) 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermébe összehívom. További részletek letölthetők pdf*


Meghívó
2016. november 25.

Képriport: 2016. november 7-13.
2016. november 21.

 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Fejlesztések a Tüzépen
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Fejlesztések a Tüzépen
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Fejlesztések a Tüzépen
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Fejlesztések a Tüzépen
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Fejlesztések a Tüzépen
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Fejlesztések a Tüzépen
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Jókai utcai járda pótlása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Kertészeti munkák
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Kertészeti munkák
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Komposzttelepre szállítjuk a zöldhulladékot
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Készül a hűtőkonténerek helye a Tarczali-portán
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Készül a hűtőkonténerek helye a Tarczali-portán
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Készül a hűtőkonténerek helye a Tarczali-portán
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Készül a Posta előtti parkoló
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Készül a Posta előtti parkoló
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Készül a Posta előtti parkoló
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Készül a Posta előtti parkoló
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Készül a Posta előtti parkoló
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Készül a Posta előtti parkoló
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Padok kerültek az iskolaudvarra
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
 • Képriport: 2016. november 7-13. Képriport: 2016. november 7-13. Úthibák garanciális javítása
Title1
Title2


Képriport: 2016. október 31-november 6.
2016. november 20.

 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Elkészült a Konyha és Étkezde hőszigetelt lábazata
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Elkészült a Konyha és Étkezde hőszigetelt lábazata
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Készül a Dózsa utcai járda
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Készül a Dózsa utcai járda
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Készül a Dózsa utcai járda
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Leszínezve a Felnőttképzési Épület - így már teljesen megújulva várja a középiskolásokat
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Leszínezve a Felnőttképzési Épület - így már teljesen megújulva várja a középiskolásokat
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Mindenszentek Taktaharkányban
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Térkövezve a Temető utcai parkoló
 • Képriport: 2016. október 31-november 6. Képriport: 2016. október 31-november 6. Térkövezve a Temető utcai parkoló
Title1
Title2


Meghívó
2016. november 15.

Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének munkaterv szerinti ülését – Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 43. §-a, valamint Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2015. (V. 19.) önkormányzati rendelet 3-4. §-ai alapján – 2016. november 21-én (hétfőn) 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermébe összehívom. További részletek letölthetők pdf*


Rekordösszegű támogatás Taktaharkánynak
2016. november 11.

Magyarország belügyminisztere pályázatot hirdetett a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatás elnyerésére 3 milliárd forint keretösszeggel. A támogatás elnyerésére az 5000 lakos alatti települési önkormányzatok pályázhattak. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2289 települési önkormányzat számára biztosít támogatást, melyek közül országos szinten a 2. legmagasabb összegű támogatást Taktaharkány Nagyközség

Önkormányzata nyerte, 9.963.150 Ft-ot, melyből 523 erdei m3 keménylombú tűzifát vásárolhat.Viszonyításképpen 2015-ben 4.541.850 Ft támogatást nyert az Önkormányzat, melyből 237 erdei m3 keménylombú tűzifát vásárolt és osztott szét. A tűzifa szállításával kapcsolatos költségek az Önkormányzatot terhelik.
A tűzifa-támogatás 2016. november 25-ig a Taktaharkányi Polgármesteri Hivatalban benyújtható űrlapon igényelhető a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól szóló 33/2016. (X. 17.) önkormányzati rendelet alapján.
A támogatás odaítéléséről a Szociális Bizottság határozattal dönt 2016. december 9-ig.


Lakossági tájékoztató!
2016. november 8.

A legfontosabb tudnivalók a kéményseprésről. További részletek letölthető! pdf*


Képriport: 2016. október 24-30.
2016. november 6.
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Felnőttképzési épület festése
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Felnőttképzési épület festése
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Felnőttképzési épület festése
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Felnőttképzési épület festése
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Felnőttképzési épület festése
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Felnőttképzési épület festése
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Kerítés épül a Tüzép mellé
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Kerítés épül a Tüzép mellé
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Kerítés épül a Tüzép mellé
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Készül a Dózsa utcai járda
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Készül a Dózsa utcai járda
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Készül a Dózsa utcai járda
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Készül a Konyha és Étkezde lábazatszigetelése
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Készül a Konyha és Étkezde lábazatszigetelése
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Készül a Konyha és Étkezde lábazatszigetelése
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Parkoló épül a temető Temető utcai bejáratához
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Parkoló épül a temető Temető utcai bejáratához
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Parkoló épül a temető Temető utcai bejáratához
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Őszi munkálatok a temetőkertben
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Őszi munkálatok a temetőkertben
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Őszi munkálatok a temetőkertben
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Őszi munkálatok a temetőkertben
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Őszi munkálatok a temetőkertben
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Őszi munkálatok a temetőkertben
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Őszi munkálatok a temetőkertben
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Őszi munkálatok a temetőkertben
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Őszi munkálatok a temetőkertben
 • Képriport: 2016. október 24-30. Képriport: 2016. október 24-30. Őszi munkálatok a temetőkertben
Title1
Title2Fáklyás megemlékezés Taktaharkányban
201. november 5.

Rákóczi utolsó diadalútja Magyarországon 1906-ban címmel id. Juhász Károly 1986-ban az akkor 80. évfordulóra összeállított anyagát kapta kézhez az Önkormányzat a szerző fiától. Az iratokat átolvasván rengeteg évszám, dátum, név, hetilap és térkép tárta szemünk elé a hamvak hazahozatalának útját.
II. Rákóczi Ferenc, Magyar- és Erdélyország választott fejedelme, a magyar szabadságharc dicső vezére mindig eszménykép volt a magyar nemzet, a nép fiai előtt. Számunkra – taktaharkányi lakosoknak – azért is fontos, mert az akkori Magyarország legnagyobb földbirtokkal rendelkezett főúrja volt, akinek testvére, Rákóczi Julianna örökölte az elkobzás után megmaradt itteni földjeit. A község így nyilván Rákóczi népének érzi magát, s máig őrzi és ápolja emlékét.
A megemlékezést az tette érdekessé, hogy a hamvak hazahozatalának most volt 110. évfordulója és ebben a diadalmenetnek községünk is részese volt.
1906. október 20-án az országgyűlés eltörölte a Rákóczit és a szabadságharcot megbélyegző 1715-ös határozatot, továbbá megszavazta az újratemetésről és a felállítandó síremlék költségeiről rendelkező 1906. évi XX. törvényt.
1906. október 23-án Konstantinápolyból először hajón, majd Orsovától kivilágított díszvonaton szállították a hamvakat Kassára. Az ország ezen a napon Rákóczi-ünnepet szentelt községekben és városokban egyaránt. Budapesttől Kassáig a vasúti vonal mentén mindenütt örömtüzet, emlékmáglyát (Rákóczi-tüzet) gyújtottak.
Október 28-án 8.30-ra ért be a vonat a Keleti pályaudvarra, ahol a koporsók gyászhintókra kerültek, majd díszmenet a Kerepesi úton és a Károly körúton át a Deák térre vonult. (Még a gyászünnepségek napján hivatalossá vált, hogy a belvárosi Kerepesi út neve Rákóczi útra, az ebbe csatlakozó Csömöri úté pedig Thököly útra változik.) Ezt követően Rákóczit és társait a Szent István Bazilikában ravatalozták fel. Este a hamvakat újabb díszmenet kísérte vissza a pályaudvarra. A hamvakat hozó vonat 1906. október 28-án éjféltájban hagyta el a miskolci pályaudvart és községünk határában 29-én 0 óra 30 perckor robogott át. A község lakossága az állomásnál 70 fáklyafény mellett néma hódolattal üdvözölte a hazatért dicső hősök hamvait, a toronyban pedig zúgtak egyházunk harangjai, míg a vonat határunkon áthaladt. Október 29-én reggelre ért a különvonat a Felvidékre. Rákóczi, Bercsényi és a többiek temetése még aznap lezajlott a kassai dómban.
1906-ban tehát országos ünnepség keretében községünkben is megtartották a hálaünnepet. Az ősök, a hősök tisztelete azt kívánta, hogy most, 110 év után is megemlékezzünk a hamvak hazahozataláról még akkor is, ha a nyugvóhelyet ma országhatár választja el tőlünk.
2016. október 28-án, így fáklyás felvonulás kíséretében az Önkormányzat kisebb műsor keretén belül a Taktaharkányi Népdalkörrel együtt tisztelgett II. Rákóczi Ferenc emléktáblájánál, amely alá dr. Szemán Ákos polgármester koszorút helyezett el.


Emlékezés 1956. október 23-ra
2016. november 3.
1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának ünnepi megemlékezése

Képriport: 2016. október 10-16.
2016. október 26..

 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. A szennyvízberuházás egy éves garanciális bejárása
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Csapadékvíz-elvezetés a Tájház udvarán
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Faültetés az Árpád és Attila utca közti parkba
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Faültetés az Árpád és Attila utca közti parkba
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Faültetés az Árpád és Attila utca közti parkba
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Faültetés az Árpád és Attila utca közti parkba
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Faültetés az Árpád és Attila utca közti parkba
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Hunyadi utcában parkrendezés
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Hunyadi utcában parkrendezés
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Kapu került az Iskola és a Könyvtár közé
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Kapu került az Iskola és a Könyvtár közé
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Kerítés épül a leendő Tüzép mellé
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Kerítés épül a leendő Tüzép mellé
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Káposztaszedés a templomkertben
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Káposztaszedés a templomkertben
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Káposztaszedés a templomkertben
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Parkoló épül a Posta előtt
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Parkoló épül a Posta előtt
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Parkoló épül a Posta előtt
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Parkoló épül a Posta előtt
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Parkoló épül a Posta előtt
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Parkoló épül a Posta előtt
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Parkoló épül a Posta előtt
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Áteresz kerülnek a Dózsa utcai árokba melyen járda fog épülni
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Áteresz kerülnek a Dózsa utcai árokba melyen járda fog épülni
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Áteresz kerülnek a Dózsa utcai árokba melyen járda fog épülni
 • Képriport: 2016. október 10-16. Képriport: 2016. október 10-16. Áteresz kerülnek a Dózsa utcai árokba melyen járda fog épülni
Title1
Title2


Képriport: 2016. október 3-9.
2016. október 26..

 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. A kopjafa környezetének rendezése október 6. előtt
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. A kopjafa környezetének rendezése október 6. előtt
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. A kopjafa környezetének rendezése október 6. előtt
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. A kopjafa környezetének rendezése október 6. előtt
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Kertészeti munkák
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Kertészeti munkák
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Kertészeti munkák
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Kerítés épül a Tüzép köré
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Kerítés épül a Tüzép köré
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Közfoglalkoztatási értekezlet
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Közfoglalkoztatási értekezlet
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Közfoglalkoztatási értekezlet
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Közfoglalkoztatási értekezlet
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Közfoglalkoztatási értekezlet
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Közfoglalkoztatási értekezlet
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Platánfa ültetése a Magtár utcai leendő parkba
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Platánfa ültetése a Magtár utcai leendő parkba
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Platánfa ültetése a Magtár utcai leendő parkba
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Platánfa ültetése a Magtár utcai leendő parkba
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Platánfák kerültek a Községháza előkertjébe
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Platánfák kerültek a Községháza előkertjébe
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Platánfák kerültek a Községháza előkertjébe
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Platánfák kerültek a Községháza előkertjébe
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Platánfák kerültek a Községháza előkertjébe
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Platánfák kerültek a Községháza előkertjébe
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
 • Képriport: 2016. október 3-9. Képriport: 2016. október 3-9. Október 6-i megemlékezés az iskolában, majd koszorúzás a kopjafánál
Title1
Title2


Meghívó
2016. október 19.

Tisztelt Taktaharkányiak!
Taktaharkány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. október 28-án (pénteken) 17.00 órai kezdettel KÖZMEGHALLGATÁST tart a Művelődési Házban, melyre tisztelettel meghívom a település lakosságát.
Taktaharkány, 2016. október 19.
Dr. Szemán Ákos polgármester A hivatalos meghívó letölthető! pdf*


Október 23. Taktaharkányban/ Képek
2016. október 25.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharcról, mint a legtöbb magyar településen, nagyközségünkben is megemlékeztek az 1956. október 23-án békés tüntetéssel kezdődő és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával befejeződő eseményekről.

Ünnepi műsorunkat a Himnusz elhangzását követően Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárának beszéde indította útjára. Őt követve a Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola 7. osztályos tanulói zenés-prózai előadással szemléltették a 60 évvel ezelőtt történteket. Énekével a Taktaharkányi Községi Kórus, majd a Taktaharkányi Népdalkör járult hozzá és színesítette az estét az eseményhez méltó dalaikkal és Bárány Zoltán versével.
Az ünnepi műsor megkoronázásaként kitüntetések, elismerések átadására került sor.
Vámosi László részére az általános iskolai oktatás-nevelés terén 44 éven át végzett tartósan magas színvonalú pedagógusi tevékenységéért az emberi erőforrások minisztere Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott, melyet Fülöp Attila helyettes államtitkár adott át.
Nyugállományba vonulásuk alkalmából a gyermekek oktatása-nevelése érdekében kifejtett kiemelkedő munkájuk elismeréseként az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Kiss Istvánné és Vámosi László nyugállományba vonuló pedagógusok részére. Az elismerést Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója és Vízkeletiné Juhász Judit, a Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola mb. igazgatója adott át.
A taktaharkányi református gyülekezetben 29 éven át lelkiismeretesen teljesített lelkészi szolgálata elismeréséül Taktaharkány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Pro Communitas Taktaharkány Díjat adományozott Fodor József Károly nyugalmazott református lelkipásztornak.
Nemzeti kulturális örökségünk, a magyar népdalkincs megóvása és közkinccsé tétele céljából a kultúraterjesztés és a közösségépítés terén 40 éven át tartó kiemelkedő tevékenyégének elismeréséül Taktaharkány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Pro Communitas Taktaharkány Díjat adományozott a Taktaharkányi Népdalkör részére. A Bárány Zoltán, a Népdalkör vezetője vette át.
Taktaharkány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatóhelyetteseként 11 éven át, majd igazgatójaként 10 éven át tanúsított tartósan magas színvonalú munkája elismeréséül Taktaharkány Nagyközség Közszolgálatáért Díjat adományozott Szatmári Melinda címzetes igazgatónak.
Taktaharkány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a nemzeti és egyetemes kulturális örökség megóvása és közkinccsé tétele céljából a kultúraterjesztés és a közösségépítés terén 10 éven át tanúsított kiemelkedő zenei előadó-művészeti tevékenységének elismeréséül Elismerő Oklevélben részesítette a Taktaharkányi Községi Kórust. Az oklevelet Nagy Attila, a Kórus vezetője vette át.
A négy évtizeden keresztül a jövő nemzedékek nevelése terén tanúsított kiemelkedő pedagógusi tevékenységéért Taktaharkány nagyközség polgármestere Polgármesteri Dicséretben részesíti Kiss Istvánné nyugalmazott tanítót.
Az Önkormányzat kitüntetéseit dr. Szemán Ákos polgármester adta át, majd az ünnepség végén bejelentette, hogy a Kormány által alapított Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány 56-os Emlékbizottsága 1956-os zászlókő emlékmű megvalósítására 3.600.000 Ft összegű támogatásban részesítette Taktaharkány Nagyközség Önkormányzatát, melyhez mindössze 200.000 Ft önerőt kell biztosítania a településnek, mely reményeink szerint jövő ilyenkor már szerves részét fogja képezni az ünnepi programnak.
Az ünnepséget a Szózat eléneklésével zárták.


Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának ünnepi megemlékezése
2016. október 17.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

Meghívó
2016. október 12.

Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének munkaterv szerinti ülését – Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 43. §-a, valamint Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2015. (V. 19.) önkormányzati rendelet 3-4. §-ai alapján – 2016. október 17-én (hétfőn) 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermébe összehívom. További részletek letölthetők pdf*


Képriport: 2016. szeptember 26.-október 2.
2016. október 11.
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. A kertészet gondozza az új platánfákat az iskola udvarán
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. A kertészet gondozza az új platánfákat az iskola udvarán
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. A kertészet gondozza az új platánfákat az iskola udvarán
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Az új erdészeti gépünk munka közben
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Az új erdészeti gépünk munka közben
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Az új erdészeti gépünk munka közben
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Befejeződik az iskolai kerítés festése
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Befejeződik az iskolai kerítés festése
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Befejeződik az új iroda kialakítás a Községházán
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Befejeződik az új iroda kialakítás a Községházán
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Befejeződik az új iroda kialakítás a Községházán
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Gépállomás utcai járda felújítása
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Gépállomás utcai járda felújítása
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Konyha és Étkezde külső szigetelése és festése
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Konyha és Étkezde külső szigetelése és festése
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Konyha és Étkezde külső szigetelése és festése
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Konyha és Étkezde külső szigetelése és festése
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Konyha és Étkezde külső szigetelése és festése
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Konyha és Étkezde külső szigetelése és festése
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Konyha és Étkezde külső szigetelése és festése
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Készül a Tüzép helye
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Készül a Tüzép helye
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Készül a Tüzép helye
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Készül a Tüzép helye
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Készülnek az utcai szemetesek
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Készülnek az utcai szemetesek
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Növekednek a lilaakácok az Akácfa utcában
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Növekednek a lilaakácok az Akácfa utcában
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Parkoló épül a Posta elé
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Tujasor gondozása a Rendezvényparkban
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Tujasor gondozása a Rendezvényparkban
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Tuják kerülnek a Községháza udvarára
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Tuják kerülnek a Községháza udvarára
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Új kerítés épült az iskolánál
 • Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Képriport: 2016. szeptember 26. - október 2. Új kerítés épült az iskolánál
Title1
Title2


Hiányszakon tanulók támogatása!
2016. október 11.

Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet hiányszakon tanulók települési támogatása elnyerésére

Hiányszakon tanulók települési támogatása állapítható meg annak a felsőoktatási hallgatónak, vagy középiskolai tanulónak, aki az Önkormányzat és gazdasági társasága, valamint a Taktaharkányban működő állami szervek hosszú távú munkaerő-igényei biztosítása szempontjából a Képviselő-testület által meghatározott szakon, vagy szakirányon tanul.

A Képviselő-testület 110/2016. (VIII. 22.) határozatával a hiányszakon tanulók települési támogatásához a jogosult szakokat és szakirányokat az alábbiak szerint állapította meg: További részletek letölthetők pdf*
www.kormany.hu

www.delzemplen.hu

www.cirada.hu

www.notarmary.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató